zaterdag 7 november 2015

Religie als drug!

Religie als drug!



Toen ik, lang geleden inmiddels, een christen was en dan nog wel een fundamentalistische christen, nam aanbidding in de vorm van gebed en zang, een grote plaats in. In de zaal of welke ruimte dan ook, werd je welkom geheten met muziek, het bracht je zogezegd in een stemming. Nu zou ik zeggen, een "godsdienstshow".
Voor iemand die dit niet heeft meegemaakt, is dit moeilijk voor te stellen. Als je er midden in zit, wil je niets liever, dan..... doorgaan! En de volgende zondag weer, daarna opnieuw en nogmaals.....
Deze video laat heel duidelijk zien, hoe deze aanbiddingszang werkt als een drug. Het maakt je verslaafd aan de sfeer. Het voelt zo lekker. Je komt in een trance. Maar je hebt niet in de gaten dat het je geest vertroebelt. Je ratio, je helder denkvermogen, verdwijnt. Het wordt een schijngestalte. Het verslaafd raken, maakt je tot een slaaf. Je ziet het ook aan de beelden van deze video: liggen, knielen, handen in de lucht of geopend, smekend en een Jezusfiguur die de hand naar je uitstrekt, uitnodigend, om je aan hem te geven.
Maar aan wie geef je je? Aan een onzichtbare Jezus, ja, maar ondertussen staat de leiding van de kerk klaar, eveneens met uitgestoken handen en dogmatische, indoctrinerende preken, om je afhankelijk te maken van hen en je tienden te betalen (10% van je maandelijkse inkomen, liefst van het bruto bedrag).
Door te dienen word je een bedelaar!
Maar doordat je niet meer helder kunt denken, uitsluitend de termen spreekt die bij dit geloof horen en omdat je niet alleen bent, maar met veel meer mensen dit geloof belijdt, besef je niet, dat je een slaaf bent.
EEN SLAAF IN HET GELOOF!
EEN SLAAF VAN EEN RELIGIEUS SYSTEEM!



Maar let wel:
GELOOF IS EEN OFFICIEEL GOEDGEKEURDE DRUG!
En het is verdomd moeilijk daarvan te genezen!

Leefse
Aaltje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten